Østen har flere land:
kina.no
  Forsiden |  Nyttig å vite |  Kart |  Lenker |  Om singapore.no

Nyttig å vite

Om staten Singapore
  Nasjonen
  Folketall og språk
  Flateinnhold
  Grenser
  Byer
  Fjell
Om telefoni
Kart
Singapores flagg

Statistikk om Singapore

BulletNasjonen
Singapore ligger i Sørøst-Asia, og ble grunnlagt som en britisk handelskoloni i 1819. I 1963 ble landet en del av den malaysiske føderasjonen, men gikk ut av denne igjen og ble en uavhengig stat to år senere den 9. august 1965. Singapore er i dag en parlamentaristisk republikk med nasjonaldagen (Independence Day) den 9. august. Flagget består av en rød stripe over en hvit. På venstre side i den øverste røde stripen er det en hvit halvmåne og 5 små hvite stjerner i en sirkelformasjon. Nasjonalsangen heter "Må Singapore ha fremgang" (Majulah Singapura / May Singapore Progress).

BulletFolketall og språk
Singapore har 4.608.595 innbyggere (juli 2003), og det er omtrent det samme som Norge har. Av innbyggerne er det 76,7% kinesere, 14% malayere, 7,9% indere og 1,4% andre (inkludert europeere). Landet har 4 offisielle språk: Mandarin (kinesisk), malayisk, tamilsk og engelsk. Malayisk regnes som nasjonalspråket, selv om engelsk og mandarin er mest brukt.

BulletFlateinnhold
Singapore er en bystat, og dermed et av de minste landene i verden. Landet består av én "større" øy og omlag 50 små øyer som ligger rundt denne. Hovedøya er bare drøye 40 km lang og 20 km bred, og hele Singapore har et flateinnhold på kun 692,7 km2.

BulletGrenser
Siden Singapore er en øystat, er det ingen landgrenser mot noen andre land. Malaysia ligger nord og øst for Singapore, mens Indonesia ligger på både vest-, sør- og østsiden.

BulletByer
Øya og landet Singapore er i realiteten én stor by. I sentrum foregår mesteparten av forretningslivet, mens folk flest typisk bor i 16-17 etasjers høyblokker som er spredt rundt på ulike områder av øya.

BulletFjell
Singapore har nok ikke noe som vi nordmenn vil kalle for "fjell". Det høyste punktet, Bukit Timah, ligger 166 meter over havet.

Kilde: "The World Factbook 2003".

© singapore.no 2001-2007
Oppdatert 28. mai 2004 av post@singapore.no